Stipendium 2014

2014 års stipendiater

Årests Pause-stipendier har gått till Alexandra Johansen och Jesper Bernhardsson för studier vid Lehigh University, USA och ett internationellt ledarutvecklingsprogram för unga blivande ledares som genomförs tillsammans med Iacocca Institute Global Village. Programmet omfattar 6 veckor och har deltagare från ett 40-tal länder. Utöver deltagande i programmet omfattar stipendiet tid för att genomföra ett projekt på temat Sustainable leadership. Projektet utgör den praktiska tillämpningen av ledarutvecklingsprogrammet och genomförs under handledning från Pause. Resultatet presenteras på ett seminarium med bl a deltagare från svenskt näringsliv.

Alexandra Johansen har valt att genomföra ett projekt kring skillnader mellan manligt och kvinnligt uthålligt beslutsfattande. Alexandra har slutfört en B.Sc in Finance vid Handelshögskolan i Stockholm  Hon har under sin studietid skaffat sig arbetslivserfarenhet både i Sverige och utomlands.
Jesper Bernhardsson har genomfört ett projekt som undersöker vilken påverkan som mångfald i grupper har för kvalitet i problemlösning och beslutsfattande. Jesper har en B.Sc in Political Science vid  Uppsala universitet och en pågående M.Sc in International Management vid Handelshögskolan i Stockholm. Han har under sin studietid skaffat sig arbetslivserfarenhet i olika typer av sommar och deltidsuppgifter.

 

Rapport från Global Village:

Läs Alexandra Johansens upplevelser av Global Village for Future Leaders of Business and Industry 2014 här

 
Webbdesign : Engelbert Group
Go to top